Author Image

Far til piger

Besøg min side FØLG

Som far eller mor er det vigtigste, ikke at glemme dig selv!

Bare ved at sige eller tænke sætningen, “Jeg har tre små piger”, kommer jeg helt automatisk til at lede min tankegang hen mod, at det er vigtigt at vi som forældre indretter vores tilværelse således, at de bliver det naturlige omdrejningspunkt for vores familie. Det forestiller jeg mig ikke er et problem i særlig mange familier. Jeg tror vi alle er gode til at indrette os efter den nye tilværelse, når vi bliver forældre.

Fordi fordelingen i vores hjem er sådan, at jeg forsørger familien og min kone er hjemme med børnene, er det oftest ret nemt for mig at finde tid til mig selv, og forholde mig til de ønsker jeg har – altså, hvad vil JEG gerne… Derfor kan det måske også være nemmere for mig at se, hvad min ægtefælle giver frivilligt afkald på, ved udelukkende at fokusere på, hvordan vi lykkes bedst som familie. I vores forhold har jeg en opgave, som består i at fortælle at Helle ikke må glemme sig selv. Med fare for at det kan misforstås, så tillader jeg mig at sammenligne det at være hjemmegående med mit job. Når jeg er på arbejde falder jeg naturligt ind i den rolle jeg har på arbejde. Når jeg tager hjem, og skifter konteksten, er min rolle også en anden. Når min kone “arbejder” hjemme og derfor ikke har mulighed for at tage hjem, eller holde fri i det hele taget, så er det meget nemt at fortsætte i den samme “rille”.

Fordi min kone elsker at gå hjemme er det i dagligdagen aldrig et problem, men jeg har en ufattelig vigtig opgave i at sørge for, at hun ikke glemmer sig selv og sine behov/ønsker.

Kan du genkende noget af det jeg skriver, vil jeg opfordre dig til følgende: Spørg din mand/kone, hvad han/hun ønsker sig -altså som individ, ikke som familie. Jo svære vedkommende har ved at svare jo mere vigtig er din og min opgave. Jeg ønsker mig en kone, som ikke om 12-15 år, når børnene er flyttet hjemmefra siger, “Nå, nu er det så min tur til at finde ud af, hvad jeg har lyst til”. Den sætning kan være sagt uden nogen form for ærgelse, men blot som en naturlig konsekvens af mange års fokus på familielivet og børnenes ve og vel. Jeg vil dog (forsøge) at spørge oftere, “Skat, hvad kunne DU godt tænke dig….”

Del:
Author Image

Far til piger

29 år, førstehjælpsinstruktør, og far til 3 vidunderlige - og til tider udfordrende piger.

Besøg min side FØLG

Kommentarer (1)

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

  • emilieagnethe emilieagnethe siger:

    Jeg synes det er rigtig godt du husker at sige at hun skal huske sig selv. Er helt enig i at det er vigtig, ligesom det er vigtig at vi husker hinanden som par 🙂 Godt indlæg 🙂

  • mariajhwinberg siger:

    Enig med Emilie 😊