Author Image

i-mine-sko

Besøg min side FØLG

Jeg har et valg

Har jeg truffet mit?

Kødspiser , vegetar, veganer? Jeg har et valg, hver dag, hver eneste dag, træffer jeg en beslutning, bevidst eller ubevidst. Vil jeg spise animalske produkter ? Er jeg i virkeligheden klar over hvilken betydning mit valg har for vores verden? Er jeg velinformerede, høre jeg til gruppen af mennesker der lukker øjne og øre for omfanget af påvirkning af miljøet? Indtil idag gjorde jeg.
Jeg har altid været fuld af beundring for mennesker der gør deres, for at passe på miljøet, på vores jord, med klare holdninger til hvordan og hvorledes dette burde foregå, som et forbillede, beundrede jeg dem, på afstand.
Jeg har egentligt aldrig følt det nødvendigt at tage stilling til sådanne emner, ikke fordi jeg bevidst ikke ville, mere fordi “den ene dråbe, i vandpytten ikke skaber oversvømmelsen” agtigt, jeg har aldrig sat mig ind i, hvilken effekt det har på miljøet eller hvilke resourcer det kræver.
Jeg er vokset op i en familie hvor, kød, mælk, æg osv. Spillede en ret central rolle ved måltiderne, herfor er det heller aldrig faldet mig ind, at stille spørgsmålstegn herved.

Jeg har dog bemærket at menneskene omkring mig, i stigende grad tager stilling og det inspirerede mig, ikke nødvendigvis til at blive vegetar eller veganer, men til at ville vide mere, skærpe min opmærksomhed omkring valget jeg har, som person, som mor, som rollemodel for mine børn, det er min opgave at sørge for at de er velinformerede.
De seneste aftner har jeg nydt lidt alene tid, efter børnene var puttet, den tid har jeg brugt på at se et par, for tiden, meget omtalte film, cowspiracy og what the Health, en smule inspireret af et indlæg jeg læste på Celina Martinna, fra de unge mødres blog.

Det er vigtigt for mig at finde en fornuftig balance når det kommer til vores kostvaner, og jeg vil naturligvis gerne sikre mig at min familie får en helt rigtig sammensat kost, således at jeg giver dem de bedst mulige grundsten at bygge videre på, jeg bliver dog efterhånden mere og mere i tvivl om hvad en sådan, indeholder og kan til tider føle at jeg famler i blinde, i min søgen.
Jeg fortsætter min søgen, ikke som veganer eller vegetar men som en person der der er mere oplyst, som med mådehold indtager de produkter jeg tror på er de centrale byggesten i en velafbalanceret kost.

Del:
Author Image

i-mine-sko

Vil du vide mere om hende der skriver denne blog? Så læs endelig videre. På denne blog vil jeg dele mine tanker om alt hvad der rør sig i mit liv. Som mor til to fantastiske drenge på 4 og 6 år, ung kvinde på 30 år, kæreste igennem 7,5 år, kost og motions interesseret, med et ønske om at være fit, udfylder jeg mange roller. Som de fleste andre vil jeg "det hele" og kæmper med at finde den hårfine balance, så alt går op i en højere enhed.

Besøg min side FØLG

Kommentarer (2)

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

  • Selland siger:

    For søren (!) hvor jeg kan nikke genkendende til netop den følelse – og frustration – du beskriver. Jeg synes idag efterhånden man får tudet ørene fulde af modstridende studier af livsstile, der fører det ene og det andet med sig. Min taktik er simpelthen at placere mig selv midt i det hele; tage et par kødfri dage om ugen, købe økologi (i den udstrækning min SU økonomi tillader det), spise varieret og skifter blandt andet mellem brug af mandel- og komælk. For mig handler det om ikke at være fanatisk, lide afsavn eller gøre tilværelsen for ‘besværlig’ for mig selv 😉 Men jeg har dyb respekt for dem, som er dedikerede, passionerede og har sat sig grundigt ind i sagerne!

  • i-mine-sko i-mine-sko siger:

    Lige netop, mit mål er også at finde en fornuftig balance på alle fronter, både form af kost og motion. Et niveau hvor jeg føler jeg kan være med, med god samvittighed 😊