Author Image

Lotte Vedel

Besøg min side FØLG

Forventninger og lister til opstart i vuggestue.

Meningen med det her indlæg var nok, at fyre en liste af over ting bassen skulle have med i vuggestue, nu hvor han starter om en 3 ugers tid. Og jeg havde en liste. Jeg havde endda forberedt Kristian på at vi skulle bruge penge – havde fået det er bekræftende nik og et ”du gør hvad du tænker og føler der er behov for”…. Og behovet var der..

Nu er virkeligheden bare den, at den liste jeg først havde fået printet ind i mit lille hoved, den er fucket total op.

Nohr og jeg var på besøg i vuggestuen for nogle uger siden. Og det var hyggeligt. De var søde. Sådan virkelig søde søde. Det eneste der lige manglede var, at vi også afsluttede hinandens sætninger. Sukkersødt, I know.!

Nohr han hyggede sig, ænsede mig ikke – også havde jeg jo lige mulighed for at få bekræftet behovene for de ting, jeg allerede vidste vi overhoved IKKE kunne leve uden.

Jeg må indrømme at hvad pædagogen sagde som det næste, kom virkelig bag på mig. Jeg tror også hun fornemmede det, fordi bagefter begyndte hun på en slags asynkront rygsvømning…. Måske mere en padlen, egentlig.

Sætningen som ”Du behøver slet ikke de ting der, fordi de kommer faktisk slet ikke ud”.

HVAAAAAAAD!!!!…… Sagde du lige til mig der, kvinde…

”…. Du skal nok bare sørge for et ekstra lag tøj, du ved strømpebukser og langærmet body til indenunder fordi det kan være ret koldt at kravle rundt på gulvet til vinter”…

Jeg må have set chokeret ud, eller udbrudt et eller andet. Jeg kan faktisk ikke lige huske situation, men så begyndte pædagogerne ellers. ”Men det er fordi…. Nogle gange gør vi det også… Men det er godt nok sjældent…. Vi er jo også på 3 sal… Børn helt ned til 6 mdr… osv…” bum bum… tiktaktiktaktiktak…… Det var nok det eneste der lige skete i mit hoved der.

Og jeg kan virkelig godt se det fra deres side af. Det kan jeg VIRKELIG GODT… Men… Jeg havde nok bare forestillet mig at bassen skulle luftes lidt, også i vuggestuen. I ved, ud at cruise med sine venner.

Nu er Nohr jo ikke den mest stille type. Nok mere den; ”jeg har fysikken, stemmen og smilet til at få min vilje”-typen. Good luck siger jeg bare.

Så nu er listen til vuggestuen blevet andeledes og er nok blevet mere til en hverdagsliste. Den ser sådan her ud:

Regntøj og Termosæt: Det er selvfølgelig noget vi selv kommer til at bruge, når vi smutter ned på den offentlige legeplads i weekenden eller i de hverdage hvor jeg har fri. Så helt indespærret bliver han selvfølgelig ikke. Termosættet har jeg faktisk købt brugt. Mest fordi han vokser og det der med at købe det for stort, det er jeg ikke så meget fan af.

Hue, vanter og sokker: Heldigvis sover de ude under et halvtag, og det betyder de får frisk luft i løbet af dagen. De sover i soveposer og derfor behøver han heller ikke det store udstyr her. Lige nu har han en tynd bomuldshue, den tykke uld hue venter vi med lidt endnu.


Navnelapper: Det er til gengæld en skide godt ide. Jeg har efterhånden tapet alt Nohrs overtøj, vanter, sutsko, preewalkers osv. ind i navnelapperne. Det gør det lidt nemmere for pædagogerne i hverdagen, når tingene bliver mikset godt sammen.

Navnesutter: De små banditter er bare naturlige rodehoveder og tingene bliver smidt rundt. Desuden er Nohr verdensmester i, at sende sutten afsted i raketfart. Specielt når han hører eller ser der er mad på vej. Der er masser af hjemmesider som laver dem. Til de lidt specielle sutter kan man altid forsøge sig med navnelapperne.

Preewalkers/sutsko: Egentlig kan jeg godt lide ideen om at han ikke skal have sko på, før han selv kan gå. Problemet er bare at han skøjter rundt i strømpebukserne og sokkerne med dutter under, er ingen succes. De glider ned, også har vi lidt samme problem… Og en syg dreng med løbende 11-taller. Nu har vi så købt et par af hver, og det virker. Men kræver også tilvendelse for både Nohr og hans fusser.

Frugt: Vi skal medbringe 1 stk. Frugt dagligt til frugtkurven.

Numsecreme: Det er ingen hemmelighed at Nohrs tarmsystem fungerer mindst ligeså godt som hans fars. Desuden så får han super rød numse af tænderne, og eftersom der kun er 6 som er kommet på, så er det meget rart at have


Skiftetøj: Hagesmækker, bodyer, bukser, strømper og strømpebukser.

Bleer. I vuggestuen skal vi selv sørge for bleer, så der skal bare købes ind. Heldigvis har de et ekstrarum som lager.

Taske/net; Nohr fik en sød haglöfstaske til hans dåb, og den kommer vi helt sikkert til at bruge meget. Både selv men også frem og tilbage til vuggestuen. Den er super sød, men sidder også ergonomisk godt på hans ryg.

Der er selvfølgelig ting som termofutter og flyverdragt som vi også skal have når tiden nærmer sig. Men lige nu er behovet der slet ikke og egentlig har vi arvet et par fine nogle af slagsen. I den alder tænker jeg lidt, at det er begrænset hvor slidstærke de behøver at være. Vi skal nok komme til at brug rigeligt med penge på det stads.

Når det er sagt og listen er tjekket af, så er jeg utrolig nysgerrig på at høre hvad I tænker om det med, at de ikke kommer ud, eller hvilke erfaringer i har mht. Start i vuggestue/dagpleje. Fornemmelsen er at det er så forskelligt fra sted til sted. Egentlig så håber jeg bare på, at institutionen siger når der mangler ting, fordi så har jeg en chance for at kunne give Nohr de ting han har brug for.

Herhjemme kommer dagene til at stå i snottenstegn – hvad med jeres?

Kæmpe krammer og god weekend herfra.

Del:
Author Image

Lotte Vedel

Velkommen til min blog fyldt med hverdag og babyspam.

Mit navn er Lotte Dyrmann Vedel. Jeg er mor til førstearvingen og vores lille lækkerbisken Nohr fra november 2016. 30 år, gift med Kristian og uddannet sygeplejerske. Desuden er jeg håbløs til at hækle men elsker at indrette mit hjem.

På bloggen vil du kunne følge med i min - til tider - hektiske hverdag, som står på barsel de næste 8 måneder og et kommende liv i København. Der vil være små glimt, ærlige tanker, oplevelser samt erfaringer omkring det, at blive og være mor for første gang. Egentlig bare hvad der lige rør sig.
Så følg med hvis du har lyst, det ville være ret fedt.

Besøg min side FØLG

Kommentarer (3)

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 • mariajhwinberg siger:

  Uha, kan godt forstå at du ikke er så vild med tanken om, at de ikke kommer ud. Hvor mange pædagoger er de til alle børn?

 • Selland siger:

  Det kan jeg bestemt også godt forstå! Har de ikke et område, hvor de kan komme ud og opholde sig? Og så er jeg simpelthen bare lige nødt til at sige, at jeg er VILD med billedet 😄😍

 • Lotte Vedel Lotte Vedel siger:

  Ja, jeg skal lige synke den 🙈. Der er masser af offentlige legepladser lige i nærheden – og de er ganske fine. Det er sådan i den her vuggestue, at han starter på en “lille” stue. 9 børn ned til 6 mdr og 3 voksne. De siger det er på grund af børnenes rytme at de ikke kan! Jeg tænker mere det er på grund af trapperne fra 3 sal, ned og op;). Til sommer er han nok stor nok til st komme op i en store vuggestuegruppe, også er de ude hver dag. Heldigvis så er det vinter lige om lidt, også skal vi selv hygge på legepladsen i snevejr! Nok mere regnvejr.
  Årh tak 😍😄. Med Snot og det hele.