Author Image

Mor_tilalfred

Besøg min side FØLG

Next Stop – Tværfagligt team

Livet som mor kan til tider være hårdt! Jeg elsker min søn over alt på jorden og jeg nyder i høj grad vores 3 ugers sommerferie med farmand uden “kloge” pædagoger omkring os. Jeg har på en måde følt mig helt fri i disse 3 uger.

Jeg læser en del om autisme, og snakker med folk som har børn der er ramt af det usynlige handicap. Jeg kan se ting og begynder at se flere ting som kunne være tegn på autisme, men folk omkring mig siger jeg ser spøgelser. Hvis jeg begyndte at læse om en anden sygdom, så ville han sikkert også fejle det. Jeg går også tit og tænker at han ikke bare skal have en diagnose! Sådan en hænger på ham resten af livet. Hvad nu hvis han bare er særlig sensitiv eller bare lidt langsom i forhold til andre børn?

Jeg har brugt ferien her på at lade op til den næste bette kamp mod kommunen (Tværfagligt team) – en kamp der starter her i August med flere observationer af Alfred og møder med kommunen.

Mange siger til mig at jeg skal tage det positivt! Det er godt at nogen råber op og at vi får hjælp til vores søn, men problemet er jo vi ikke får redskaber at arbejde med.  Det er dagplejermoren, lederne og 2 pædagoger der har kigget på ham og alle sammen har sagt forskellige ting. Jeg håber at tværfagligt team kommer med noget vi kan bruge til noget efter ferien, men jeg frygter det fortsætter som tidligere! Vi har desværre hørt fra vores børnelæge at de ikke er så nemme at danse med – men det må den næste periode her vise om er sandt.

Energi? Lidt en by i Rusland!

Alt dette der sker omkring os angående Alfred dræner mig for energi og fylder hovedet dagen lang. Det eneste tidspunkt jeg ikke tænker over det er når jeg sover. Den uvished der er pt. er nærmest det værste ved situationen – vi ved jo ikke hvad der er galt med ham eller om der overhovedet ER noget galt. Hvis er er noget galt med Alfred – hvorfor så min søn? Har vi gjort noget galt?

Jeg forstår ikke hvorfor vi ikke selv har set at der har været noget med ham. Er vi blinde eller har vi skyklapper på fordi vi bare ikke ønsker der er noget galt med ham?

Spørgsmålene er mange og de bliver umiddelbart ikke besvaret lige indenfor det næste stykke tid. Siden ordet autist blev bragt op for 5 måneder siden er der ikke sket andet end at en masse mennesker uden de rigtige kompetencer har gættet sig frem til hvad der eventuelt kan være i vejen med ham siden han ikke har et sprog endnu og ikke er social med andre børn. At det tager så længe at komme hertil hvor vi er nu – det er bare ikke i orden! Han han brug for hjælp er det da bare med at komme igang så han ikke kommer for meget bagud.

Jeg kan mærke at efter alt det her med Alfred, er der nogle mennesker der pludselig tager lidt afstand til os. Det gør utroligt ondt for en ting jeg VED er, at hvis Alfred har et usynlig handicap så smitter han altså ikke andre børn eller voksne. Men selvfølgelig skal jeg os selv være bedre til at spørge folk om man skal ses, men mit overskud er bare ikke altid til det! Det er svært ikke at sammenligne ens eget barn med andres – især når deres børn har sprog og er gode til at lege med andre – men det er også vigtigt at huske på at ikke to børn er ens.

Og hvad så med mig?

Jeg er sygemeldt med stress pga. af det psykiske pres og går til møder inde på sygedagpengekontoret.. i Juli var jeg inde og snakke med min sagsbehandler og fortæller jeg stadig ikke er klar til at komme på arbejdsmarkedet – så siger hun til mig; “andre mødre der står i min situation har klaret at gå på arbejde, så jeg måtte selv være meget sensitiv” – Hold da op! Bare træd på en mor der i forvejen allerede ligger ned.
Men som sagt er vores sommerferie slut på mandag og Alfred starter i dagpleje igen efter 3 ugers sommerferie hvor vi stort set har lavet noget hver eneste dag og en masse oplevelser.  Han har simpelthen klaret det hele i stiv arm og vi har ikke kunne mærke på ham, at han har været stresset eller overstimuleret – tværtimod!

 

Del:
Author Image

Mor_tilalfred

Jeg hedder Mille, er 26 år, bor sammen med min kæreste Mads og vores søn Alfred på 2 år

Besøg min side FØLG

Kommentarer (2)

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

  • Alma siger:

    Selvfølgelig er det svært for Alfred at lege med de andre børn når han mangler sprog og derfor ikke kan kommunikere med dem. Men det at han mangler sproget betyder ikke at han har autisme – der kan da være mange andre grunde til. At have autisme er så meget mere end “bare” den sproglige del. Jeg er sikkert på at I nok skal klare det, uanset hvad resultatet bliver. Kram fra mig 💓

  • Mette Klyver siger:

    Du er en sej mor! Og du er så stærk overfor Alfred! I gør jeres for at han kan få en fantastisk hverdag, også selvom nogle dage er hårdere end andre! Jeg håber så inderligt i snart kan få styr på alt det bøvl 🙏🏻 Alfred er så sød og skøn at se på! Kæmpe kram fra mig!